søndag 9. mai 2010

Wild Yam

idag er dagen jeg skal starte å ta wild yam å det skal bli såå spennende.
vet om flere inne på mammanett.no som har blitt gravide den første mnd de tar wild yam. det skal tas i 6 dager fra dagen etter el testen blir negativ.
å det ble den igår.
så nå skal jeg ta de pillene å gjøre morkaka skikkelig fristende for et egg.
til dere som lurer på hva wild yam er så googla jeg litt å fant en grei forklaring:

Wild yam (Yamsrot, Dioscorea villosa) er en mangfoldig urt med en rekke anvendelsesområder. Den har vist seg å kunne ha en positiv virkning på flere organer i kroppen. Blant annet er den god for leveren og kan derved hjelpe til å balansere hormonproduksjonen. I tillegg har den også ofte vært brukt i forbindelse med fordøyelsesproblemer som kolikk og irritabel tykktarm.

Wild Yam inneholde stoffer som regnes for å være forløpere for hormonet progesteron. Urten kan brukes i forhold til ulike kvinnelidelser, inkludert uregelmessig menstruasjon, menstruasjonskramper, ufruktbarhet, menopause og endometriose. Wild Yam virker beroligende på livmoren og demper nervene. I Nord og Sentral Amerika har yamsrot tradisjonelt vært brukt som et avslappingsmiddel ved menstruasjonssmerter og smerter i eggstokkene. Mange har erfart nytte av urten i løpet av overgangsalderen.

Urten har betennelsesdempende egenskaper. Som følge av plantens høye innhold av plantesteroid har den i århundrer vært brukt som et effektivt smertedempende middel. På bakgrunn av at yamsrot inneholder kortisonforløper kan den også brukes i behandling av leddbetennelse, andre betennelsestilstander samt reumatiske lidelser.

Anbefalt dosering - 2-3 kapsler 2 ganger daglig med mat eller et glass vann.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar